Mus kawowo-czekoladowy

W taki dzień niewiele do szczęścia potrzeba. 
Odrobina słońca, czekolada i dobra muzyka to jest to!


Do wykonania należy przygotować:
100 g gorzkiej, rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady
60 ml espresso
6 jajek; białka oddzielić od żółtek
50 g drobnego cukru

1. Wymieszaj czekoladę i espresso. Żółtka utrzyj z cukrem na białą masę. Dodaj do nich masę z czekolady i kawy. Białka ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z masą czekoladową.

2. Must wstaw do lodówki na 1 godzinę. Podawaj udekorowany niewielką ilością bitej śmietany i posypany granulkami kawy.
Możesz również przed wstawieniem do lodówki dodać do środka ulubione bakalie lub wiśnie z nalewki.

Smacznego!






Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty