Kawowo - czekoladowe niebo

Co może być lepsze niż kawa lub czekolada...?
Chyba tylko połączenie tych dwóch składników w lekki, słodki i dziecinnie prosty
MUS CZEKOLADOWO- KAWOWY !




Przygotuj:
100 g gorzkiej czekolady (rozpuszczonej w kąpieli wodnej)
60 ml espresso
6 białek
6 żółtek
100 g cukru

1. Kawę i czekoladę (rozpuszczoną) wymieszaj. Żółtka utrzyj z cukrem na białą masę. Dodaj do nich czekoladę. Białka ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z masą czekoladową.

2. Mus wstaw na godzinę do lodówki. Podawaj udekorowany na wierzchu niewielką ilością bitej śmietany i posypany granulkami kawy.
(Ja posypałam skruszoną bezą, a do środka dodałam dżem wiśniowy)




Ten post bierze udział w akcji
Walentynkowe menu

Komentarze

Popularne posty