Cudo z Niebios

Lekkie  i Smaczne, czyli jednym zdaniem cudo z niebios <3
Dla mnie REWELACJA odnaleziona w książce "Kawa sekrety baristy"
 pod adresem Mus kawowo-czekoladowy. Na jego przygotowanie potrzeba jedynie kilkunastu minut i ok godziny by deser się zsiadł 
w chłodnym miejscu.

Do jego przygotowania potrzebować będziemy: 
100g czekolady gorzkiej (rozpuszczonej)
60ml espresso
6 jaj (oddzielić żółtka od białek)
100g cukru

1. Do rozpuszczonej czekolady (najlepiej w kąpieli wodnej) dodać espresso. Żółtka utrzeć z cukrem na biała masę. 
Dodaj do nich masę z czekolady. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połącz delikatnie z masą czekoladową.

2. Mus przełóż do miseczek i wstaw do lodówki na godzinę. 
Podawaj z bitą śmietaną i posypany granulkami kawy

Smacznego ;)




Lekkie desery bez piekarnika

Komentarze

Popularne posty