Szybko łatwo i ładnie

Dziś proponuje Wam świetny sposób na udekorowanie ciasta w formie kopuły.
Potrzebować będziemy tylko:

- folie spożywczą
- łopatkę do kremu
- miskę

 Sposób wykonania:
Wyjmij ciasto z formy
- Folie o wymiarach 50x50 lekko zwilżyć wodą.Spowoduje ona, że krem przylgnie do powierzchni. 
Dla bezpieczeństwa możesz użyć dwóch podwójnej folii.
- Za pomocą szpachelki nałóż cienką warstwę  5-6cm zimnej czekolady w środku arkusza.












- Umieścić ciasto w środku dysku w chłodnym ciekłej czekolady.









- Ostrożnie owinąć czekoladę i plastik wokół ciasta. Należy szczególnie uważać, aby nie pozwolić trzymać okład do głębokich fałd lub nakładać.















- Delikatnie upuść zawijane ciasto, uwypuklenie stronę w dół, z powrotem do stali nierdzewnej miska.








- Przechowywać w lodówce i odpocząć przez co najmniej 2 godziny
- Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki, wyjąć z miski i starannie rozpakować. 


Komentarze

Popularne posty